Εορταστικό πρόγραμμα 8 με 8 Δήμου Καστοριάς και Ραγκουτσάρια

  • Διαβάστηκε 2432 φορές
Εορταστικό πρόγραμμα 8 με 8 Δήμου Καστοριάς και Ραγκουτσάρια
03 Δεκ
2021

Τα γιορτινά του ετοιμάζεται να φορέσει ο Δήμος Καστοριάς, μπαίνοντας με αισιοδοξία και ελπίδα στην περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, συναυλίες και δράσεις που θα προσφέρουν την απαιτούμενη χαρά και ζεστασιά που επιβάλλουν οι ημέρες στους κατοίκους της Καστοριάς, αλλά και στους επισκέπτες που αναμένεται να καταφθάσουν την περιοχή μας το επόμενο διάστημα.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν με τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίζονται από την κεντρική Πολιτεία, ώστε οι πολίτες, με ασφάλεια να διασκεδάσουν και να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, είτε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις γειτονιές και τους οικισμούς του Δήμου, είτε επισκεπτόμενοι τη Μαγική Λιμνοπολιτεία, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 12 Δεκεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Δήμου Καστοριάς εδώ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια), Ώρα 18:00

«Καστοριανά Ραγκουτσάρια»

Έναρξη Καστοριανού Καρναβαλιού “Ραγκουτσάρια” από τη Δημοτική Αρχή. Αφετηρία: αύλειος χώρος δημαρχιακού μεγάρου Καστοριάς με κατεύθυνση την πλατεία Ομονοίας, μέσω της οδού Μητροπόλεως.
Παρέες καρναβαλιστών (μπουλούκια) γλεντάνε στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και αδιάκοπο χορό.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου (Αϊ-Γιαννιού)

«Καστοριανά Ραγκουτσάρια»

Παρέες καρναβαλιστών (μπουλούκια) γλεντάνε στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και αδιάκοπο χορό.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου (Πατερίτσα)

«Καστοριανά Ραγκουτσάρια», Ώρα 14:00

Αποκορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων με την παρέλαση των Ραγκουτσαριών. Αφετηρία: αύλειος χώρος Δημαρχιακού Μεγάρου Καστοριάς με κατάληξη στην πλατεία «Αφοί Εμμανουήλ» (συνοικία Ντολτσό) μέσω της οδού Μητροπόλεως.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ώρα 20:00

Εκδήλωση με την ονομασία «Σαν άλλοτε» επί της Μητροπόλεως από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Τσαρσί».

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου

  • Γιορτή Φασολάδας. Έχοντας ως βάση την Καστοριανή Φασολοκαλλιέργεια, ο πολιτιστικός σύλλογος Απόζαρι πραγματοποιεί γιορτή φασολάδας στην πλατεία «Απόζαρι», ώρα 11:00π.μ.

 

  • Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Τσαρσί», ώρα 20.00.

 

Ετικέτες

kritiki google

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31