Έρχονται τα Ραγκουτσάρια

 

Byte1 Technology Store

 

diafimisi ragoutsaria kastorias

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 01:11

Τα βραβεία των Ραγκουτσαρίων θα απονέμονται πλέον προς τιμή αείμνηστων Καστοριανών

Ακόμη μία σημαντική πτυχή του έργου της Αντιδημαρχίας “Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” είναι η θέσπιση ονοματοθεσίας των βραβείων της παρέλασης των “Καστοριανών Ραγκουτσαριών” προς τιμή συμπολιτών μας, ως αναγνώριση για την ανιδιοτελή στήριξη-προσφορά τους προς στο έθιμο.

Ο Δήμος Καστοριάς ξέρει να τιμά τους δημότες που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση τη στήριξή τους στο θεσμό των “Καστοριανών Ραγκουτσαριών”. Απόφαση της Αντιδημαρχίας “Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” είναι τα φετινά βραβεία στην κατηγορία “Σάτιρα” να ονομαστούν προς τιμή του αείμνηστου Τάκη Κρανιά, ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστός στην κοινωνία της Καστοριάς για την απέραντη αγάπη του προς το θεσμό, το πηγαίο χιούμορ του και την ξεχωριστή ευρηματικότητά του σε θέματα σάτιρας στην παρέλαση των “Ραγκουτσαριών”.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες της παρέλασης, “Παιδικά – Σχολεία”, “Γυμνάσια – Λύκεια”, “Ατομικό”, “Παράδοση”, & “Εμφάνιση – Θέαμα”, ονομάστηκαν προς τιμή του αείμνηστου Μιχάλη (Μαλάκη) Λίτσκα για τη βαθιά ευαισθησία του και την ακούραστη προσφορά του επί σειρά ετών ως τελετάρχης στην παρέλαση των “Ραγκουτσαριών”.

Θεσμοί όπως τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια” αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους δημότες, αφενός διότι επιβραβεύουν στο πρόσωπο κάποιων όλες τις αξιόλογες προσφορές τους προς το έθιμο, και αφετέρου γιατί αποτελούν κινητήριος δύναμη στους νεότερους.

Διαβάστηκε 1149 φορές