Χρήστος Βέργος: Ο ακούραστος εργάτης των Ραγκουτσαρίων

  • Διαβάστηκε 1864 φορές
Χρήστος Βέργος: Ο ακούραστος εργάτης των Ραγκουτσαρίων
10 Ιαν
2020

Ο Χρήστος Βέργος, ο αγαπητός σε όλους Πατέντας, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να διαδώσει τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια στα πέρατα της Γης.

Όλοι θα τον έχετε δει να ανεβοκατεβαίνει ακούραστα τη Μητροπόλεως και να τραβάει πλάνα από τις παρέες των καρναβαλιστών. Τα πλάνα αυτά τροφοδοτούν την ιστοσελίδα “Ραγκουτσάρια Καστοριάς” , από όπου το Καστοριανό Καρναβάλι ταξιδεύει σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης . Από το 2010 που δημιούργησε τη σελίδα στο facebook, ο Χρήστος δουλεύει ασταμάτητα για την εξάπλωση των Ραγκουτσαρίων.

Από τον Σεπτέμβριο αρχίζει την καμπάνια, ενημερώνοντας τα τουριστικά γραφεία, ενώ συμμετέχει στην οργάνωση και την προβολή των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, στα μέσα του Δεκέμβρη. Είναι αυτός που καλεί όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να καλύψουν όσα παρουσιάζουν οι καρναβαλιστές της πόλης μας στην Αριστοτέλους!

Από τα Χριστούγεννα ακολουθεί κατά πόδας και βιντεοσκοπεί όλα τα μπουλούκια που ανηφορίζουν καθημερινά τη Μητροπόλεως , τροφοδοτώντας με οπτικό υλικό την ιστοσελίδα του. Το δε τριήμερο της κορύφωσης του Καρναβαλιού μένει άγρυπνος ως τις 6.30 το πρωί, μέχρι την αποχώρηση και του τελευταίου μπουλουκιού, για να μεταδώσει τον παλμό της χάλκινης πανδαισίας. Παρόλο που κοιμάται μόνο 2-3 ώρες καθημερινά, βρίσκεται πάντα εκεί, στις επάλξεις του καθήκοντος!

Και η ανταπόκριση της δουλειάς του μεγάλη. Λαμβάνει συνεχώς μηνύματα κι ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την Καστοριά κατά το Δωδεκαήμερο, ενώ παράλληλα συνδέει τους ομογενείς με τα έθιμα της γενέτειράς τους.

Μετά από πολλά χρόνια, φέτος δεν υπήρξε ζωντανή αναμετάδοση! Δεκάδες ήταν τα παράπονα των ομογενών της Αυστραλίας και της Αμερικής, οι οποίοι ήθελαν να δουν ζωντανά τα δρώμενα των Ραγκουτσαρίων, για την απουσία της live κάμερας από τη Μητροπόλεως.

Κι όμως! Αυτός ο ακούραστος εργάτης της προβολής της πόλης μας , φέτος μετά από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας, δεν επιλέχθηκε από τον Δήμο στην Επιτροπή του Καστοριανού Καρναβαλιού! Ο ίδιος όμως δεν πτοείται! Συνεχίζει να οργανώνει την ενημερωτική εκστρατεία με δικά του έξοδα, αφού χορηγός του είναι η εταιρία του Byte1 Technology Store. Ξεκίνησε ήδη, γιατί όπως μας ενημερώνει το χρονόμετρο της σελίδας του, μένουν 361+1 μέρες μέχρι τα Ραγκουτσάρια 2021!

 

 

Fouit.gr

Ετικέτες

kritiki google

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30